Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 125 gram spekreepjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 elstar appel
  •  125 gram roombrie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 30 gram pecannoten
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding:

Snij de bloemkool in roosjes en kook ze 5 minuten en giet ze af. 

Bak in een koeken, of hapjes, pan de spekreepjes, zonder vet of olie, uit. Ris de blladjes van de tijmtakjes, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak op een hoog vuur de bloemkoolroosjes tot dat ze er lekker gebakken bruin uit zien.

 Snij de appel en brie in blokjes en meng dit met de witte wijnazijn, honing en mosterd. Schep dit door de gebakken bloemkool en garneer het met de pecannoten. Breng het op smaak met de peper en/of zout. 

Eet smakelijk. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 65 gram pasta per persoon
  • Gerookte kipfilet 1 per persoon
  • Tomaatjes 250 gram ofzo
  •  Uitje een halve kan ook
  • Knoflook 1 teentje of 1 theelepel
  • 2 eetlepels groene pesto

Bereiden

Pasta koken en laten afkoelen
Ondertussen alles klein maken
Alles in een schaal mikken, omroeren, eet smakelijk

Ingrediënten (2 personen)

  • 65 gram pasta per persoon
  • 350 gram broccoli
  • 200 gram zuivelspread (In het kaasvak bij de bressot in de buurt)
  • 150 ml. Water
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 gerookte kipfilet voor 2 personen

 Bereiden

Pasta koken en laten afkoelen
Kleine broccoli roosjes beetgaar koken (8 minuten meekoken met pasta)
Spread+water+pesto bij elkaar verwarmen dan de kip toevoegen
Pasta erbij, doorroeren, proeven of er nog kruiden bij moeten
Serveren met een lachen

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 stronken witlof
  • 75 gram witte kaas
  • 1 appel
  • 1 bosui
  • 25 gram walnoten (ongezouten/ ongebrand)
  • 1 eetlepel rozijnen

Ingrediënten (dressing)

  • 1.5 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepels azijn
  • 0.5 eetlepel gembersiroop
  • 0.5 eetlepel honing
  • 0.5 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak

Bereiden

Terwijl je de rozijnen laat wellen snij je de witlofstronken in dunne ringen, haal je het klokhuis uit de appel en snij deze in kleine stukjes en van de bosui maak je ook dunne ringen. Hak de walnoten in grove stukken en verkruimel de witte kaas. Doe alles in een schaal of kom behalve de walnoten. Die doe je pas vlak voor het serveren er in anders zuigen ze zich vol met het vocht.

Meng de dressing ingrediënten en breng op smaak met peper en als dat naar het zin is meng het dan met de salade in de schaal of kom. Vlak voor het serveren strooi je de walnoten erover heen.