Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram aardappel
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 3 portie’s Italiaanse kruiden
  • 25 gr boter/margarine
  • 25 gr bloem
  • 250 ml melk of sojamelk
  • 25 gr geraspte Parmezaans kaas

Italiaanse bloemkool ovenschotel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappels in dunne plakjes. Zet een grote pan met water op en kook de aardappelschijfjes circa 8 minuten voor. Kook gelijk de bloemkoolroosjes, ongeveer, 10 minuten totdat ze zacht zijn.

Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Na ongeveer 2-3 minuten voeg je het gehakt en de 2 porties Italiaanse kruiden toe. Bak het gehaktmengsel een paar minuten totdat het gehakt gaar is.
Daarna kunnen de cherrytomaatjes erbij en bak je dit nog een paar minuten. Voeg ook de gekookte bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Laat dit een paar minuten bakken. Voeg eventueel, als het geheel wat te nat is, een beetje allesbinder of maïzena toe.

Maak de bechamelsaus: smelt de boter/margarine. Voeg de bloem toe en meng alles door elkaar. Laat dit mengsel vervolgens 1 minuut garen. Daarna voeg je beetje voor beetje de melk toe en blijf je ondertussen goed roeren met een garde. Als je alle melk hebt toegevoegd en de saus heeft de juiste dikte, voeg je de geraspte (Parmezaanse) kaas en de laatste portie Italiaanse kruiden toe. Meng alles door elkaar en zet dan het vuur uit.

Begin met een laagje aardappelschijfjes (ongeveer de helft), daarna schep je het gehakt-bloemkoolmengsel over de aardappelschijfjes, en vervolgens leg je de rest van de aardappelschijfjes over het gehaktmengsel. Giet de bechamelsaus over de ovenschotel. Strooi eventueel nog een beetje extra (Parmezaanse) kaas over het geheel. Zet de Italiaanse bloemkool-ovenschotel voor circa 25 minuten in de oven.

Italiaanse bloemkool ovenschotel