Afdrukken
Categorie: Hartige taart
Hits: 304

Hartige hutspottaart

Ingrediënten (voor een taart van ∅ 18 cm)

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan. Schil de winterpeen en maak er plakjes van en leg die bovenop de aardappelen. Hak het teentje knoflook en doe deze bovenop de winterpeen. Zet het geheel met water op het vuur, breng het aan de kook en laat het dan stoven.

Terwijl de groente staat te stoven kan je de uien schoon maken en grof hakken, Maak van de salamiworst blokjes van, ongeveer, 1 cm. Begin met het uitbakken van de spekblokjes waarna je de uien toevoegt met de hutspotkruiden. Als laatst de salamiblokjes toevoegen en dit geheel ook rustig laten staan te pruttelen.

Als de aardappelen en winterpeen gaar zijn deze stampen waarbij je melk, of het kookvocht, toevoegt naar eigen behoefte/smaak. Als het geheel gestampt is het mengsel met de salami toevoegen met de oude kaas. Het geheel goed door elkaar mengen.

Vet de springvorm is en breng de bladerdeeg aan. De onderste laag is voor de hutspot waarna je een laag met plakjes rookworst maakt. Nu weer het hutspotmengsel en weer plakjes rookworst. Ga zo door tot alles op is of de springvorm vol is.

Nu in, ongeveer, 30 minuten de taart afbakken.

1000 Resterende tekens