Braziliaanse bonensalade met spekjes

Ingrediƫnten;

  • 150 gr spekreepjes
  • 100 gr chorizo
  • 8 gram koriander
  • 25 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 200 gram snijbonen, in reepjes
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • peper en zout
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram wortel, geraspt
  • 3 lente-uien
  • 150 gram maismeel

Voorbereiden oftewel snijden;

Snipper de ui, lente-ui, koriander en knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en de banaan in plakjes. Laat de gesneden snijbonen een klein beetje voorgaren in een schaaltje met kokend water. Snijd de chorizo in blokjes met dezelfde afmeting als de spekreepjes.

Bereiden;

Verwarm een pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak de spekjes en chorizo 5 minuten tot de spekjes een klein beetje goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Gebruik het vleesvet in de pan om de ui, paprika en knoflook in te bakken, voeg hier nog een klontje boter aan toe.

Voeg zodra de uien glazig zijn, de snijbonen, banaan en komijnzaad toe. Als de banaan een beetje gesmolten is in de pan, mogen de geraspte wortel, het maismeel en de gebakken spekjes en chorizo worden toegevoegd. Haal de pan van het vuur en roer het maismeel door de groenten tot er een korrelige substantie, vergelijkbaar met couscous, ontstaat. Indien het mengsel te dun is, kun je nog iets meer maismeel toevoegen.

Schep de bonensalade in een schaal en top het geheel af met de overgebleven koriander en lente-ui.

1000 Resterende tekens