Afdrukken
Categorie: Groente
Hits: 116

Shakshuka

Ingrediƫnten;

Voorbereiden oftewel snijden;

Snij de tomaten in blokjes, de ui in halve ringen, aubergine ook in blokjes, maak van de paprika reepjes, maak de knoflook fijn en verkruimel de fetta.

Bereiden;

Roerbak de ui samen met de aubergine en de knoflook voor ongeveer 4 minuten in een diepe koekenpan. Voeg even de paprika toe waarna je de tomatenblokjes toevoegt samen met de kruiden, roer dit goed door elkaar en breng het aan de kook. Maak met de achterkant van een bolle lepel een kuiltje in de saus en breek hier je eerste ei in en herhaal dat voor de volgende eieren. Deksel op de pan en rustig laten sudderen totdat de eieren gestold zijn. Als de eieren gestold zijn de verkruimelde fetta er over heen strooien en serveren.

Lekker met couscous of een salade maar brood kan ook.

Gravatar
Arjan
Te lang!
Vandaag gemaakt maar de eieren te hard laten worden waardoor het iets minder lekker was.

1000 Resterende tekens