Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram kipfilets (in blokjes)
- 1 eetlepel oriëntaalse kruiden
- 400 gram witlof in reepjes van 1cm. Stronkjes eruit
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram champignons (in plakjes, schoongeborsteld)
- 60 milliliter crème fraîche
- 50 gram gorgonzola (in stukjes)
Bereiden
- Bestrooi de stukjes kipfilets met de kruiden. Houd wat van het loof van de lente-/bosuitjes achter voor de garnering.
- Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
- Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
- Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
- Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof. Lekker met rösti.
Variatietip: Vervang de lente-/bosuitjes door 1 in ringetjes gesneden prei.
Rapporteer