Witlof met kip en kaas

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram kipfilets (in blokjes)
  • 1 eetlepel oriëntaalse kruiden
  • 400 gram witlof in reepjes van 1cm. Stronkjes eruit
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram champignons (in plakjes, schoongeborsteld)
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 50 gram gorgonzola (in stukjes)

Bereiden

  1. Bestrooi de stukjes kipfilets met de kruiden. Houd wat van het loof van de lente-/bosuitjes achter voor de garnering.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
  3. Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
  4. Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
  5. Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof. Lekker met rösti.

Variatietip: Vervang de lente-/bosuitjes door 1 in ringetjes gesneden prei.

 

 

1000 Resterende tekens