Preistampot met oude kaas

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram kruimige aardappel
  • 50 milliliter melk
  • 1 eetlepel olie of boter
  • 400 gram prei
  • 1/2 eetlepel verse Provençaalse kruiden
  • 1 snee brood
  • 100 gram oude kaas
  • 1 bosje verse peterselie
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel peper, zout en nootmuskaat

Bereiden

Kook de aardappels in ruim water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de melk.
Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen.
Rooster de boterham lichtbruin en laat afkoelen.
Schep de prei, kaas en de helft van de peterselie door de warme puree. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Verkruimel het geroosterde brood en meng met de knoflook en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim.

Let op: Omdat wij geen wit brood hadden paneermeel gebruikt. Werkt ook!

1000 Resterende tekens