Ingrediƫnten
  • 10 plakjes bladerdeeg (of 1 grote rol voor ca 12 stuks)
  • 3 a 4 rode appels
  • Appelstroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 gr suiker
  • snuf kaneel
  • poedersuiker
  • bloem om te bestuiven
 
Materialen
Kaasschaaf
Muffin bakvorm of bakpapier
Kwast
 
Bereiding
Laat de plakjes deeg ontdooien.
Snijd de appels doormidden en snijd het steeltje en het klokhuis er uit. Schaaf de halve appel met de zijkant in hele dunne plakjes. Ze moeten buigzaam zijn maar toch een mooi rood randje hebben.
 
Doe de appelschijfjes in een kom met koud water en voeg het citroensap toe. Verwarm de kom 2 Ć” 3 minuten in de magnetron. Je kunt ook ze eventueel ook verwarmen in een pan water. Door de appeltjes te verwarmen worden ze zachter en buigzamer. Giet de schijfjes appel af.
 
Verwarm de oven op 200 graden.
Bestuif een oppervlak met een beetje bloem en leg er 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar op . Druk ze goed vast aan elkaar, je kunt een druppel water gebruiken als lijm
 
Snijd dan de plak deeg in 4 lange stroken. Bestrijk de strook deeg met de kwast met een beetje van de appelstroop. Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
 
Leg ze een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier in een cup-cake vormpje lukt het makkelijker. Je kunt ook een muffinvorm insmeren met een beetje boter of olie en ze daar in doen. Als ze allemaal klaar zijn bak je ze ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker