Ingrediƫnten (2 personen)

  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 125 gram woknoodles
  • 400 gram (Chinese) roerbakgroentemix
  • 1 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels ketjap Manis (zoete ketjap)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel honing
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 50 ml water
  • Boter of olie

Bereiden

Doe de blokjes kipfilet in een schaaltje en meng de kip met 2 eetlepels ketjap, cayennepeper, knoflookpoeder, paprikapoeder en gember. Meng dit en laat even een paar minuten staan.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak nu de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de roerbakgroente toe. Bak kort mee.

Strooi de nootmuskaat over de kip en de groenten. Giet er 50 ml kokend water bij met een theelepel honing en laat het geheel met de deksel op de pan even pruttelen.

Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af met koud water. Meng de noodles met de kip en de groenten en bak het geheel nog even kort.

 

1000 Resterende tekens