Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 50 gram (tarwe)bloem
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout

Bereiden

Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 minuten gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 minuten uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 minuten afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooier en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 minuten tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ centimeter dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ongeveer 2 minuten). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

Let op: Gebruik geen mixer om de puree te maken. Dan word de massa niet luchtig genoeg. Daarom ook niet te lang kneden.

1000 Resterende tekens