Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 125 gram woknoodles
  • 400 gram (Chinese) roerbakgroentemix
  • 1 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels ketjap Manis (zoete ketjap)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel honing
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 50 ml water
  • Boter of olie

Bereiden

Doe de blokjes kipfilet in een schaaltje en meng de kip met 2 eetlepels ketjap, cayennepeper, knoflookpoeder, paprikapoeder en gember. Meng dit en laat even een paar minuten staan.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak nu de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de roerbakgroente toe. Bak kort mee.

Strooi de nootmuskaat over de kip en de groenten. Giet er 50 ml kokend water bij met een theelepel honing en laat het geheel met de deksel op de pan even pruttelen.

Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af met koud water. Meng de noodles met de kip en de groenten en bak het geheel nog even kort.

 

  • 2 sneetjes (oud) wit brood
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • 1 fijgesneden teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas, kies er 1 met smaak (belegen bijvoorbeeld)
  • 5 gehalveerde snackpaprika's

 

Verwarm de oven voor op 200C. Rooster de boterhammen breek in stukjes van +/- 1cm.
Meng de tijm, de knoflook en de olie, schep het brood hierdoorheen met de kaas.
Vul de helften, leg ze op de bakplaat, bak ongeveer 10 minuten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 ei
  • 250 gram iets kruimige aardappelen
  • 12,5 gram ongezouten roomboter

Bereiden

Klop in een kom het ei met peper en zout los. Schil de aardappelen en rasp in de keukenmachine of op een blokrasp. Meng ze direct door het losgeklopte ei. Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan. Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 min. Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden. Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen. Bak de andere kant nog ca. 3 min. Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.

Variatietip: Schep met een juslepel wat van het aardappelmengsel op en frituur het.

Ingrediënten (2 personen)

  • 3/4 kippenbouillontablet
  • 400 ml water
  • 125 g volkorenmacaroni
  • 50 g roasted ham
  • 50 g cheddar aan stuk
  • 10 g verse selderij
  • 75 g roomkaas met bieslook
  • 225 g diepvries tuinerwten
  • 200 g broccolirijst

Bereiden

Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook, en bereid zoals je gewend bent

Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas.

Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 50 gram (tarwe)bloem
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout

Bereiden

Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 minuten gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 minuten uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 minuten afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooier en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 minuten tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ centimeter dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ongeveer 2 minuten). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

Let op: Gebruik geen mixer om de puree te maken. Dan word de massa niet luchtig genoeg. Daarom ook niet te lang kneden.