Ingrediƫnten (2 personen)

  • 200 gram rundvlees
  • 1 winterpeen
  • 1 venkelknol
  • 2 stuks prei
  • 10 spruiten
  • 1 ui
  • 2 laurierbladeren
  • 2 kruidnagelen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 steranijs
  • peper & zout
  • 0.25 liter rode wijn

Bereiding

  • Heb eerst de groente schoon gemaakt en deze in hapklare brokken gemaakt. Dit geheel in de electrische stoofpan gedaan met de rode wijn en deze pan aangezet op laag.
  • Vlees in, ongeveer, dobbelsteentjes gesneden en gekruid met peper en zout waarna gebakken in bakboter. Nadat het er lekker aangebrand uit zag dit bij de groente in de stoofpot gedaan.
  • De 2 kruidnagels in een laurierblad gestoken en met de, schoongemaakte, knoflook en 3 stukjes steranijs in de pan gedaan.
  • Met heet water het vochtpijl tot net onder de groente/vlees mix aangevuld en, ongeveer, 6 uur laten stoven met de deksel op de pan.
  • Na 6 uur een lepel appelstroop toegevoegd en vlak voor het opdienen, een half uur later, het vocht gebonden met maismeel. 

Lekker met
(stok)brood.

Opmerkingen

Maismeel maakt de saus erg korrelig, volgende keer proberen te binden met een stuk brood.
Iets meer kruidnagelen omdat ik de smaak miste.

1000 Resterende tekens