Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram zuurkool
  • kleine appel
  • 300 gram aardappelen
  • 125 gram/ 1 bakje spekblokjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 125 gram/ klein potje créme fraiche
  • 200 gram (oude) geraspte kaas
  • nootmuskaat, peper, zout en mosterd
  • melk en boter

Voorbereiding

  • Aardappelen schillen
  • Appel schillen en in blokjes snijden
  • Oven voorverwarmen op 180 graden

Bereiding

  • Kook de aardappelen tot ze gaar genoeg zijn om samen met de, als je het lekker vind. nootmuskaat, peper, zout, mosterd, melk, 75 gram geraspte kaas en de boter er puree van te maken.
  •  Terwijl de aardappelen koken kan je de appelblokjes mengen met de zuurkool en 2 eetlepels créme fraiche. Als dat lekker gemengd is bedek dan de bodem van de ovenschaal hiermee.
  • Bak de spekjes uit waarna je het gehakt er in kan rullen. Indien gewenst kan je zout en peper toevoegen. Als het lekker er uit ziet leg dan het resultaat op de zuurkool in de ovenschaal.
  • De aardappelpuree is de laatste laag in de ovenschaal en daarop verdeel je de rest van de créme fraiche. Hier strooi je weer de geraspte kaas over waarna je het voor 45 minuten in de voorverwarmde oven zet.

Kijk uit het is heet als het uit de oven komt knipoog

1000 Resterende tekens