Ingrediënten: (2 personen)

  • 250 gram kipfilets (in blokjes)
  • 1 eetlepel oriëntaalse kruiden
  • 400 gram witlof in reepjes van 1cm. Stronkjes eruit
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram champignons (in plakjes, schoongeborsteld)
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 50 gram gorgonzola (in stukjes)

:

Witlof met kip en kaas

Bereiden:

  • Bestrooi de stukjes kipfilets met de kruiden. Houd wat van het loof van de lente-/bosuitjes achter voor de garnering.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
  • Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
  • Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
  • Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjes loof. Lekker met rösti.

Variatietip: Vervang de lente-/bosuitjes door 1 in ringetjes gesneden prei.

1000 Resterende tekens