Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram kruimige aardappel
  • 50 milliliter melk
  • 1 eetlepel olie of boter
  • 400 gram prei
  • 1/2 eetlepel verse Provençaalse kruiden
  • paneermeel (naar behoefte/eigen smaak)
  • 100 gram oude kaas
  • 1 bosje verse peterselie
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel peper, zout en nootmuskaat

Preistampot met oude kaas

Bereiden

  • Kook de aardappels in ruim water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de melk.
  • Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen.
  • Schep de prei, kaas en de helft van de peterselie door de warme puree. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Meng met de knoflook met de paneermeel en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim.

1000 Resterende tekens